Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 13’üncü dönemi, yeni girişimleri bekliyor. Başvurular, 30 Nisan tarihine kadar yapılabilecek.
İş Bankası’nın 2017’den beri aralıksız sürdürdüğü bu girişimcilik programı, yeni dönemde farklı bir yaklaşım sergiliyor. Bu dönemde, dikey bağımsız Workup, tarım teknolojileriyle ilgilenen Workup Agri, oyun teknolojileri alanındaki girişimleri hızlandırmayı amaçlayan Workup Gaming ve sürdürülebilirlik ile sosyal etki odaklı Workup4Future programları tek çatı altında toplanıyor.
Başvurular, ödeme sistemleri, blokzinciri, fintek, yapay zekâ, tarım teknolojileri, oyun teknolojileri ve sürdürülebilirlik gibi dikeylerde ürün veya hizmet geliştiren teknolojik girişimlere odaklanıyor. Programın 13’üncü dönemi için başvurular 30 Nisan Çarşamba gününe kadar kabul edilecek.
Girişimlerin başvuruları, yapay zekâ ajanları ve skorlama algoritmaları kullanılarak detaylı biçimde incelenecek. Bu süreçte, girişimler detaylı değerlendirmelerle seçilecek. Başvurular, Entrapeer platformu üzerinden alınacak ve bu platformda yapay zekâ destekli analizler gerçekleştirilecek.
Yenilikçi ve etkili girişimlerle buluşmayı amaçlayan program, girişimcilerin büyüme yolculuğunda doğru fırsatları yakalamalarına olanak tanıyacak. Ayrıca, Tenity ve Invexen yürütücülüğünde ve Yapay Zekâ Fabrikası desteğiyle gerçekleştirilecek olan programa, seçilecek girişimler ön değerlendirme sonrası, Workup ekibi, mentorlar, paydaşlar ve yatırımcılar tarafından değerlendirilecek.
Program kapsamında girişimlere, kişiselleştirilmiş destek ve eğitim sağlanacak. Güncel durum ve ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlenen bu programda girişimlere; mentorluk, İş Bankası Grubu iştirakleri ve işbirliği imkanları, yatırım fırsatları, teknik çalıştaylar, gelişim etkinlikleri, ücretsiz iş alanı, bulut altyapısı ve diğer destekler sunuluyor.
Girişimciler, ayrıca İş Bankası Girişimcilik Şubeleri ve yerli ile global iş ortaklarının sunduğu çözümleri de ücretsiz veya indirimli kullanma imkanına sahip oluyor. Bu destekler, girişimlerin hızlanması ve ölçeklenmesine katkıda bulunuyor. Workup, bugüne kadar yaklaşık 17 bin başvuru aldı, 150 girişim mezun etti ve mezun girişimlerin 38 milyon dolar civarında yatırım sağladı.
Başvurular için son tarih olan 30 Nisan günü, workup.ist adresinden ulaşılabilir. Bu fırsatla, girişimciler inovatif projelerini hayata geçirme ve büyüme şansı yakalayabilirler.